Frier Vest
NO | EN Meny

Geir er ansatt som daglig leder

Geir Vala fikk den spennende jobben med å videreutvikle Frier Vest-prosjektet.

Portrett av Geir Vala
01.02.2021

Geir Vala er ansatt som daglig leder i Frier Vest Holding AS. Før julen 2020 lyste Bamble kommune og Grenland Havn IKS i fellesskap ut den attraktive stillingen som daglig leder i selskapet som skal drive prosjektet Frier Vest fremover.

Det var mange gode kandidater til stillingen, men det var altså Geir som utpekte seg som rett mann, og som vil få tittelen daglig leder i det nyopprettede selskapet Frier Vest Holding AS.

Selskapet er per i dag heleid av Grenland Havn IKS. Det er forventet at Bamble kommune går inn på eiersiden, og kommunedirektøren har en bevilgning på inntil 40 millioner til bruk i prosjektet forutsatt at reguleringsplanen blir godkjent av kommunestyret i Bamble.

Utfordrende oppgaver

Å drive Frier Vest-prosjektet er en utfordrende og mangefasettert oppgave. Det skal sikres tilstrekkelige arealer gjennom avtaler og godkjenning av planer fra offentligheten. Arealer i seg selv er ikke tilstrekkelig, for å tiltrekke næringsetableringer må man kunne tilby energi, kjølevann og vei, og sist men ikke minst må finansiering sikres.

Dronebilde over Frier Vest-området

– Vi lette etter en person med kommersiell teft og evne til å bygge gode samarbeidsrelasjoner, sier Roy Vardheim, styreleder i Frier Vest Holding AS.

– Med Geirs revisorutdanning i bunnen, kombinert med bred erfaring fra finans og utvikling og drift av eiendom både her i regionen og internasjonalt, mener vi at selskapet vil være meget godt rustet til å ta fatt på de oppgavene vi står overfor. Geir har erfaring blant annet som økonomi- og finansdirektør i Borgestad ASA og som daglig leder og eier av regnskaps- og økonomiselskapet Borgestad Business Partner, som senere ble kjøpt opp av Azets AS. I tillegg har han hatt en rekke styreverv innenfor ulike bransjer.

– Jeg har alltid vært engasjert i kommersiell nyskapning og forretningsutvikling, og når Frier Vest i tillegg dreier seg om å utvikle et næringsområde i nasjonal størrelsesorden hvor vi vil tilrettelegge for morgendagens bærekraftige industri, så gir dette stor mening for meg, sier Geir.

Jobber for etablering av batterifabrikk

Nylig leverte selskapet Frier Vest Holding AS et tilbud om å etablere batterifabrikk på området Frier Vest til samarbeidskonstellasjonen «Joint Battery Initiative», som selskapene Hydro, Equinor og Panasonic står bak.

Det blir en tøff kamp om å tiltrekke seg en etablering av battericellefabrikk i Norge. Hele 82 tilbud fra hele landet har blitt sendt inn.

–  På Frier Vest er vi i stand til å tilfredsstille alle kravene fra batteriprosjektet, så vi har stor tro på at Grenland kan være en av finalistene. Jeg gleder meg til å drive Frier Vest-prosjektet videre og bidra til å skape nye arbeidsplasser i regionen, sier Geir.

Aktuelt

Registrer din e-postadresse for å motta informasjon om utviklingen av Frier Vest