Frier Vest
NO | EN Meny

Hans Olav er konstituert leder

Hans Olav Storkås er konstituert som daglig leder for Frier Vest Holding AS.

Portrett av Hans Olav Storkås
26.06.2024

Frier Vest Holding AS er eid 69,55 % av Grenland Havn IKS og resten av Bamble kommune. Frier Vest Holding AS eier 65 % av eiendomsselskapet Frier Vest Asdal AS, der Norsk Pukkservice AS er øvrig eier.

Allsidig bakgrunn

Hans Olav har en allsidig bakgrunn. Han har tidligere vært administrerende direktør i NRC, og før dette var han daglig leder for anlegg i Lemminkäinen. Han har hatt et selskap sammen med Risa og vært avdelingsdirektør for tunnel i AF Gruppen. Den siste tiden har han jobbet som konsulent, blant annet som daglig leder for Frier Vest Asdal AS.

3. juni tok han over for Geir Vala som daglig leder for Frier Vest Holdning AS. Og med det venter store oppgaver med å lede utviklingen av det ferdig regulerte industriområdet på vestsiden av Frierfjorden i Grenland.

Hans Olav er sivilingeniør av utdanning, og ble ferdig på NTH (nå NTNU) i Trondheim i 1989. Så gikk han løs på en karriere innen bygg, anlegg og prosjektledelse.

– Dette er en morsom oppgave å ta over. Med den nye havna på Frier Vest som et logistikksenter, er det spennende å se hva vi får til på resten av området. Det er mange interessenter, og med en fremtidig etablering av Vianode på tomta nærmest havna, vil det utløses enda større interesse, sier Hans Olav om arbeidet som venter.

Viktig å se totaliteten

Siden i fjor har Hans Olav jobbet prosjektleder for både utbyggingen av tomten til Vianode for Frier Vest Asdal AS og for havneutbyggingen til Grenland Havn IKS. Det er utrolig mange sammenhenger i et slikt prosjekt og alt henger sammen med alt, og derfor er det viktig med en overordnet prosjektledelse som kan se totaliteten.

– Her er det viktig å tenke at vi alle er et team og jobber i ett prosjekt.

– Vi har mange vinn-vinn-situasjoner med vår entreprenør Hæhre, og de har vært gode til å se praktiske løsninger underveis. I tillegg er det en stor fordel at politikerne i Bamble og resten av området har en så stor interesse for og så store kunnskaper om industri. At så mange her har industrien i DNA-et, er en kjempefordel, avslutter Hans Olav.

Aktuelt

Registrer din e-postadresse for å motta informasjon om utviklingen av Frier Vest